Om mig

Utbildning inom hund

  • Instruktör SBK (handledare – instruktör B – instruktör A) och i samband med det genomgått alla tre av studiefrämjandets ledarutvecklingskurser
  • M 1+ 2 + 3 och har verkat som MH-funktionär men är ej uppdaterad
  • SBK-coach
  • SKK’s hela uppfödarutbildning
  • SKK’s utbildning för utställningsansvariga och ringsekreterare (men missat praktiken på det senaste och är ej behörig).
  • Verkat som föreningsaktiv inom SBK både lokalt, inom distriktet och i rasklubben.
  • Diverse kortkurser, konferenser och föredrag inom hund, ”färgad av” Lasse Fält, Per Jensen, Kent Svartberg m.fl

Deltagit i diverse träning med egen hund i bruks, tävlingslydnad och vallning men tävlat mycket sparsamt. Har med olika hundar kommit till lydnadsklass 3, spår appell, ASCA stockdog trial Advance, godkänt VP Yvonne Öster har varit/är en stor inspirationskälla inom både vallning och tävlingslydnad, men även tränat/lyssnat på många andra duktiga hundmänniskor från både Sverige och hitresta.

Filosofi när det kommer till ”hundkunskap”: Lyssna och lära så mycket som möjligt för att sedan plocka ut vad som behövs för stunden/ekipaget/situationen/hunden.

Avelsmål

I vår uppfödning strävar vi efter glada och snygga hundar som vill och kan jobba hela da’n !

En önskedröm naturligtvis men vi gör så gott vi kan. Viktigt för oss är att använda friska hundar som uppvisar aussiens rastypiska egenskaper vad gäller både mentalt och till utseende.

I första hand har vi hundarna för träning och tävling, för nytta i det dagliga arbetet och för sällskaps skull. Att vi sedan är intresserade av att föda upp valpar kommer lite i andra hand, men är inte mindre spännande för det. Vi tar aldrig fram en kull där vi inte kan tänka oss att spara en valp till oss själva, och vi vill ha hundar som fungerar både i praktiskt arbete och på bruksprov eftersom både vårt intresse ligger inom dessa områden.

Vi är medlemmar i Sv. Kennelklubben, Sv. Brukshundklubben, Sv. Australian Shepherdklubben, Sv. Vallhundsklubben, WEWASC och ASCA

Kennelläger

Vi försöker ordna en träff varje år med olika aktiviteter, hittills har vi haft spår, vallning, tävlingslydnad, utställning och miljöträning a la räddning.

Kontakt

Mail: nina.bjornsdotter@gmail.com
Telefon: 073-8137049
Adress: Glofshult Västerhagen, Vikbolandet