Kennelträff 2013

En härlig helg om året försöker jag samla så många valpköpare som möjligt för gemensamma hundaktiviteter av något slag. I år träffades vi på Norrköpings Brukshundklubb och  vi var totalt  11 st ”valpar med ”mattar”, några respektive och jag 🙂 Valpköpare åkte från bla Kiruna och Finland, då blir man glad som uppfödare :). Vi började på fredag eftermiddag för lite lättare lydnadsträning och åkte sedan gemensamt till ”Specialhunden” i Åby där vi fick lära oss mer om specialsök. Bland annat fick vi se en, i och för sej tränad hund som på bara ett par minuter lärde sej att markera en bomullstuss hållen mot höger fot i en minut – bland 5 andra tussar hållna lika länge mot olika kroppsdelar på samma människa inklusive vänster fot. Hur bär vi oss egentligen åt för att få besvär med vittringsapporteringen… Tack snälla Susanne för att vi fick komma!

På lördagen var det dags för MH för kull 7 och 8 vilket genomfördes med lite blandat resultat på allihop utom Vilja som var hemma i höglöp. En massa bra reaktioner, några mindre bra emellanåt, några helt oväntade och inte nån direkt tydlig röd tråd, det blir till att sätta sej nån dag i lugn och ro och kolla igenom och jämföra med tidigare valpar. Under tiden som vi beskrev kunde övriga träna på både appellplan, på Hundungdoms agilityplan och nåt spår blev också utlagt. På eftermiddagen både badades det, tränades uppletande och fotograferades. Tackar återigen för turen att ha duktiga fotografer i ”Fätorpsgänget” med tanke på att jag är så urusel att fota själv 😉 (dom jag tog under helgen med mobilen blev alla bara skräp) På kvällen festade vi på tacos och hade mysigt 🙂

Söndagen tillbringade vi i skogen med Essy som visade oss övningar för bevakning och lärde oss lite om rutiner och signaler när man har övningar med andra grönklädda utan hund. Sedan fixade hon en ”patrullstig” med föremål utlagda som hundarna kunde markera och mej som figge i slutet. Sedan fick alla gå med sina hundar, mer eller mindre ”bara på promenad” för att se vad de ville hitta på. Dom flesta markerade både föremålen och mej men eftersom dom flesta är tränade i ”sök” eller ”leta” kanske det inte var så konstigt. Bra jobbat av alla hur eller hur 🙂 Tack snälla Essy för att du tog dej tid med en dag i skogen tillsammans med oss!

Tillbaks på klubben provades det lite kickbike för dom som ville, vi gjorde några budföringar, packade och städade och sen var det över för den här gången. Som alltid lite tråkigt när alla åker hem till sej och som vanligt längtar jag redan till nästa gång.

Önskemål till nästa år är två dagar vallning (onsdag + torsdag), fridag (eller spontan träning) på fredagen, rapport lördag och rejäl ”skogsträning” indelat i olika grupper på söndagen. Naturligtvis kan man då välja om man vill vara hela veckan eller bara välja ut dagar. Dom som kommer lite längre ifrån har då möjlighet att kombinera med semester 😉 Vi får se vad jag kan få till, har redan börjat kolla på datum och platser….

Bilder från helgen kommer nog i galleriet så småningom, känn ingen press Johanna 😉

 

Ett svar på ”Kennelträff 2013”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.