Kennelträff

Jag har sagt det förrut och kommer att säga det igen, OJ vilka trevliga valpköpare jag har!! Under tre dagar, 19-21 augusti campade vi på Norrköpings Brukshundklubb med ett gäng av ”Fätorpare”.  Fredag förmiddag tjuvstartade några av oss med sökträning i Kimstaskog och hundsnack vid vårt köksbord. Framåt eftermiddagen möttes vi sen upp på agilityplanen under Eva Pärssons ledning och trots ihållande spöregn hade Eva jämt göra med att tillgodose alla våra önskemål. Tack Eva! Fredagskvällen avslutades med pizza och mer hundsnack.

Lördag morgon var det dags för ”brukslydnad” och vid morgonmötet gick vi igenom alla dom moment vi skulle klara av. Den planen sprack tämligen omgående pga tidsbrist, tiden går fort när man har roligt 😉 Vi gick i alla fall igenom budföringen och alla fick träna på just deras utbildningsnivå. Senare under dagen gick vi ut i skogen och tränade uppletande, några av oss hade aldrig tränat detta och några hade kommit långt. Själv tycker jag att just det gjorde att det blev himla intressant. Här blev jag också en stolt matte till Bluff när han helt otippat plötsligt lägger sej ner fullkomligt avslappnat bland alla dom andra hundarna och trots att det tjo-as och ropas åt den hunden som håller på. Han sitter också skapligt still hos Helene trots att jag är ute och springer och kastar leksaker åt andra hundar. Tänk, mattes hjärta blir nog stor han också 🙂

Vi avslutar dagen med lite skott-träning och fri träning och sen tände vi grillen – och pratade mer hund 🙂

Söndag förmiddag tog Sofia rodret och visade oss hur Rally-lydnad gick till, några var väldigt entusiastiska och andra lite mindre men roligt hade vi i alla fall allihop. Till och med Hasse gjorde här med sin debut på appellplanen 😉

Som vanligt när man har roligt går tiden för fort och snart blev det dags att säga hej då. Jag längtar redan till nästa gång.

Bilder blev det också tack vare duktiga fotografer (inte jag…). Jag plockar in några favoriter här men sen hoppas jag att Johanna lägger upp ett galleri på hemsidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.