Lugnt…

Nu äntligen är Trolls löp äntligen på väg att sluta, lugn och ro i huvudet på Bluff alltså. Det är ett evigt passande i dörrar under nån veckas tid och nu när han har lärt sej hur det går till har det blivit ännu ”skarpare”. Men som sagt, nu är det över på den här gången och inget mer löp väntas förens framåt hösten. Skönt!

Valborg är också passerad. Vi åkte till Vånga och träffade en massa känt folk och grabbarna hittade en massa ”gamla” skolkompisar. Jag tog bilen med alla hundarna och åkte iväg under fyrverkerierna och ”räddade” en liten söt, skräckslagen hund som sprang för livet bort från smällandet och när jag stannade bilen klättrade den tacksamt in. Min första tanke var annars ”hur i all sin dar ska jag få tag på den där”, men jag behövde inte ens går ur bilen. Sedan vände jag och hittade snart en stackars stressad matte på språng åt det hållet hunder hade varit på väg till. Slutet gott allting gott. Tyvärr var inte smällandet över för vår del i alla fall. Jag hämtade upp grabbarna och Hasse och vi åkte hem, brasan i Kimstad var nerbrunnen och inga folksamlingar i sikte. Inga fyrverkerier på himlen. Men när vi plockade ut hundarna startade rena kriget precis i närheten. Alla hundarna gick naturligtvis igång, Movi och Bluff släppte snart men Ammi och Troll gillade inte läget och dom gick jag lite med så att dom fick avreagera. Dom var aldrig blockerade eller ”skräckslagna” men helt klart inte speciellt roade. Nåja, vi gick omkring tills smällandet var över och sen var dom som vanligt igen. Jag har levt med en hund som var helt blockerad från första (lilla) smällen tills minst en timme efter sista så det är himla skönt att ändå ha så ”starka” och trygga hundar. Däremot förstår jag inte riktigt hur det här smällandet får hålla på, och jag förstår inte heller hur folk har råd. Jamenar, om nån har så mycket pengar så att man har råd att elda upp dom kan dom väl ge det till mej istället 😉

Tränat lite har jag också gjort och jag måste rkänna att även om jag är vääääldigt trött på Bluffs alla fåter i koppel så vägs det upp mångfallt av varje träningsstund. Vilken otrolig arbetsglädje han har, och även om det kanske tar en stund innan han vet vad jag menar i momentinlärning så är det SÅÅÅÅ häftigt när polleten trillar ner. Han blir som ett barn på julafton 🙂 Jag har börjat spåra lite också, med honom och Movi. Och även om det inte var tänkt att jag skulle köra bruks med Movi i sommar vet jag inte om jag kan låta bli att anmäla till en tävling – hon har gått så bra…. och jag är såååå tävlingssugen. Bluff lär jag inte tävla med förens framåt hösten och så länge vill jag inte vänta. Hmm…. om jag skulle ta och kolla lite i tävlingskalendern….

Igår kväll var jag ”köksa” på bruxan, och fick vara med på en etoligiföreläsning. Det var länge sen jag var ”aktiv” som brukshundsklubbmedlem och det kändes faktiskt riktigt bra. Två bra pass med Bluff och Movi han jag också med innan jag ”tjänstgjorde” så det var en lyckad kväll. Föreläsningen var också bra, även om det kanske inte var några direkta nyheter för mej, men det är alltid kul att höra om andras erfarenheter.

För övrigt har vi tagit hem husvagnen, den ska besiktas idag och om det inte blir körförbud åker vi nog ner till Ullared på fredag kväll och handlar på lördag, lite minisemester alltså (även om Hasse inte håller med om det ordvalet). Målet är att inte behöva jaga finkläder åt grabbarna dagen före avslutningen som vi har gjort en och annan gång förut. Och naturligtvis behöver vi, som alltid, fylla på av baskläder. Lite kaffe kanske vi kan tigga oss till hos valpköpare i krokarna också 🙂 Jag ser fram emot helgen!

4 svar på ”Lugnt…”

 1. Här slapp vi smällar och det var otroligt skönt. Hörde nån enstaka raket på långt avstånd men inget alls egentligen att nämna 😉
  Skönt att Trolls löp är över, går fortfarande och väntar på Kivis här. Tycker hon har visat tecken hur länge som helst nu på att det ska komma men inget alls. Förr kissade hon väldigt många ggr under en promenad men nu har hon gått tillbaks till 1-2 ggr.

  Håller tummar för att husvagn går igenom besiktning!
  Kram

 2. Var det föreläsningen på Norrköpings Bk? Var på väg in men provgick spåret till på lördag ist.

  Shoppa inte upp hela Ge-Kås =)

  kram

 3. Skönt att ingen hund blev rädd för smällandet. Ett elände allt det där skjutandet 🙁
  Ja, anmäl!! Skoj att ni är på G 🙂
  Hoppas på främmande här då, hör av dig innan bara….minnet är ju som det är.
  Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.