Nu är ”ÅRET” här :)

När jag fyllde 45 år konstaterade jag att jag då var närmare 50 än 40. Åren efter det har jag kunnat sagt att ”om ett par år” fyller jag 50. Nu är året (helt plötsligt 😉 ) här, jag fyller 50 är i år! 🙂 Hur känns det då? Jo, faktiskt ganska bra även om det finns sånt som jag skulle vilja ha haft ”färdigt” vid det här laget. Men än så länge känner jag inte av någon ”åldersnoja”, hoppas att det fortsätter så 😉 Den stora funderingen är i stället hur det ska firas. En vanlig tisdag är det dessutom. Stor baluns? Nää…. Fin middag för halva släkten? Nää…. Det lutar nog åt smörgåstårta och kaffe för dom som vill uppvakta på födelsedagen. Sen tror jag att jag tar familjen med på en 24-timmars till Åland dagen efter. Men det är låååångt kvar, jag kan hinna ändra mej många gånger 😉

Förutom specialsöks-kursen som Bluff och jag har deltagit i har jag fortfarande ”träningsuppehåll”, dvs vi sitter inte still men jag tränar heller varken lydnad eller spår eller nåt annat som innebär planering, uppföljning och någorlunda målmedvetenhet. Mest för min skull måste jag erkänna, har man bestämt sej för träningsuppehåll behöver man heller inte ha dåligt samvete för att man inte åker och tränar var och varannan dag 😉

Specialsöket var himla roligt och helt nytt för min del, även om man har mycket nytta av att ha ”tränat hund” tidigare. Lite lyxigt också att få vara inomhus 😉 Nu får det nog bli en fortsättningskurs också, kanske redan i vår. Jag kan rekommendera grundkursen hos Susanne på Specialhunden till i stort sett vem som helst som gillar att göra nåt med sin hund, även om man inte har planer på ”skarpt specialsök”. Även nybörjare. Susanne är en jätteduktig instruktör och all träning sker helt efter ekipagets förutsättningar. Här hittar ni Susanne: http://www.specialhunden.se/

SAM_0567

Häromdagen fick vi hem Kivi. Förhoppningsvis kommer hon i löp snart så att vi kan hälsa på Jake och göra ett nytt försök till parning. Det är lite tidigt ännu men eftersom Mikaela har lite bekymmer med foglossning tänkte vi att vi kunde avlasta henne lite tidigare. Det finns ju även andra fördelar med att få in henne i flocken, lättare kunna ta eventuella prover osv. Kivi finner sej väl även om hon tycker att tanterna är lite tråkiga som inte vill leka 😉

För dagen sitter jag och suckar lite över att jag varken har skidor eller en kickspark så man kunde ha lite kul med det där vita som fyllt på sista veckan och fortfarande trillar ner men jag får väl fortsätta att pulsa i skogen 😉

528827_10151007709198558_642073237_n

Ett svar på ”Nu är ”ÅRET” här :)”

  1. Jamenvisst är specialsök kul! Vi ska gå en sväng till på torsdag. Det har ju börjat dyka upp tävlingar i ämnet, gu´bevars 😉
    Jätteroligt om det kan bli valpar. Håller alla tummarna!
    Popper hälsar till sin första människomamma 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.