Tiden springer iväg…

Som vanligt hinner jag knappt vända mej om så har det gått på tog för lång tid sedan sista blogginlägget, och massor har vi hunnit med så det får bli lite kort om det mesta idag.

Först och främst lurade Ammi oss och ”ströp” sitt löp efter en vecka. Tyvärr, för vi hade ju hunnit bestämma oss för att para eftersom veterinärbesiktningen vi gjorde visade att vi hade en hund ”i ovanligt god kondition för sin ålder”. Det fanns inte ens minsta lilla fläck på ögonlinserna och det sa veterinären var mycket ovanligt vid hög ålder. Skulle det vara så att hon kommer med ett fint löp inom snar framtid så kanske….

Men Österrike-resan med Movi lönade sej, vi har nu tre små söta tjejer ligger i valplådan 🙂

Jag har tävlingsdebuterat med Bluff i appell spår vilket resulterade i 8,5 på spåret, men tyvärr ”ballade han ur” innan platsen som jagdå inte genomförde, och han sprang inte på budföringen (???) och då struntade jag i resten. Känslan var ”ur hand” och jag ville inte köra då. Däremot haffade jag mottagaren på budföringen efter tävlingen och försökte mej på en sådan – vilket gick hur bra som helst :/… Skönt i alla fall att få åka hem med lite bättre känsla, men ibland undrar jag hur dom fungerar dom där fyrbenta ;o)

Valborgsmässohelgen for vi iväg på fyra dagars semester med husvagnen. Först till Vara där vi hälsade på Carina ovh Govert. Det var inte meningen att jag skulle valla men jag måste erkänna att jag föll blixtsnabbt för frestelsen när dom erbjöd mej det. Ett år sedan sist och jag var beredd på både det ena och det andra men både Ammi och Bluff gjorde utan vidare precis det dom skulle. Lyckan blev sen ännu större när jag provade med Troll också, och hon för första gången visar stort intresse och tydliga vallningsegenskaper. En del frukt mognar sent 😉

Efter Vara styrde vi kosan mot Ed i Dalsland och familjen Forsdahl, valpköpare från vår första kull. Där hade vi några mysiga dagar med bla Valborgseld och korvgrillning tillsammans med flera av deras vänner. Mysigaste Valborgsfirande på länge 🙂

Meja är parad med Popper, just nu väntar vi med spänning på om det har gett nåt resultat men det dröjer minst två veckor till innan vi vet nåt. Ännu har jag inte hört minsta lilla pip från Helene om ett enda litet dräktighetstecken.

Jag klarade mitt första år på ekonomiutbildningen utan att få en enda omtenta och min studiegrupp fick dessutom ett VG (högsta betyg) på vårt projektarbete som vi avslutade lagom till sommaren. ”Lysande arbete”, ”suverän presentation” mm fick vi i omdömmet 🙂 Nu kör jag några sommarkurser i heeeelt andra ämnen (istället för sommarjobb…).

Nu stundar midsommar, troligtvis firar vi den på klubben, men för övrigt blir det en lugn sommar. Hasse och grabbarna ska göra några dagsutflykter till Skara Sommarland och Bodaborg men jag stannar hemma med hundarna. Går allt som det är tänkt åker vi istället till Gotland i augusti hela familjen.

Under dom här sista månaderna har jag varit en hel del ute i skogen med hundarna och som funktionär på några av våra tävlingar. Jag avslutar med en bild på mej och Bluff efter ett (i alla fall sista delen) lyckat spår.

5 svar på ”Tiden springer iväg…”

  1. Kul med lite uppdatering här! Jennys valp är verkligen STOR eller så är de andra väldigt små 😉

    Meja är fortfarande väldigt hemlighetsfull….

  2. Ja..tiden tycks ”rinna” ifrån en när det kommer till bloggupdates 😉 Men dom uppskattas när dom kommer 🙂 Tror puppyn upp till höger kommer bli en liten ”Zelda”…är dom inte lite lika..fast Z va nog ljusare. Dom är verkligen JÄTTEFINA! 😀 Börjar bli sugen på en till faktisk ;P

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.