Hanhundar och hormoner…

Nu har äntligen Movi kommit ut sitt höglöp (ingen parning denna gång) och allt börjar lugna ner sej. Men vad är det egentligen med manliga individer, alltså Bluff, och ”goda dofter”?? Att man kan bli så totalt urblåst och inte ha koll på nåt annat än en hundrumpa! Som tur är kan han ganska bra avgöra när det är som lämpligast så den riktigt jobba perioden blir inte så lång för honom (och oss). Men å vad jag önskar att vi hade gård med hundhus/hundhage vid dom här tillfällena…. För att försöka göra det lite lättare för honom har vi varit ute mycket i skogen den här helgen, jag har tagit en paus i söket och koncentrerar mej nu på spår. Norrköping BK har en appell i november där jag gärna skulle vilja vara med och jag känner att jag har mycket större möjlighet (läs kunskap och erfarenhet) att få till spåret. Spåret går som på räls med Bluff  och sen är det ”bara” lydnaden kvar…

Svamp har vi hittat i skogen också, massor förståss, som alla andra, men efter att ha suttit och rensat en massa timmar har jag infört plockningsförbud. Det är ju i alla fall bara jag som äter här hemma och dels har jag ätit massor redan och dels har jag massor i frysen, så nu får det vara bra. Om jag inte hittar extra fina förståss….

Nu väntar jag på att Ammi ska börja löpa så att vi kan göra ett försök till med Bluff. I höst planerar vi även en kull med Viva/Bluff så hoppas jag att vi får lite valpgos igen – är ju ett tag sen nu. Men dom ”valpar” vi har får vi ideligen en massa rapporter om, nu senast var det Java som var iväg och gjorde sitt MH. Och vi själva har veckorna fyllda av hundaktiviteter, ikväll är det miljöträning/sök på återvinningen i Linköping.

För övrigt är det plugg 😉

3 svar på ”Hanhundar och hormoner…”

  1. Förstår att det måste vara drygt med en höglöpis och en hormonspruta till hane :S men oj så spännande med framtida parningar..hoppas verkligen det blir valpisar! ( inte för att jag FÅR skaffa en till men..mysigt för er!;)Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.