Nyttig och trevlig helg

Hela lördagen tillbringade jag dels i bilen till och från Eskilstuna och dels sittande på föreläsning i redovisning. Var lite sur först eftersom himlen var blå och solen sken men turerna till och från bilen övertygade mej att den kalla snålblåsten ändå inte var nåt att längta efter. Och föreläsningen var nyttig även om det är ett ämne jag hållit på ett tag med nu. Lite intressant att märka hur saker man hört flera gånger förut faller på plats bara för att en ny människa säger det på ett annat sätt. Så åter igen kan man konstatera att ”repetition är inlärningens moder” och att det är viktigt att variera dom pedagogiska bitarna. Det lärde jag mej på min instruktörsutbildning, eller rättare sagt  studiefrämjandets ledarskapsutbildning, för hundra år sen men man hinner ju att glömma.

Idag har vi haft det lugnt. Grabbarna var på kalas på förmiddagen och då passade Hasse och jag på att packa ryggan med fika och ta en längre skogspromenad i ”riktig” skog. Vi har ett ställe utanför Vånga som vi ständigt återvänder till för blåbärsplockning, spårövningar eller bara för att strosa ett tag. Hundarna gillar det stället lika mycket som vi. Idag gick vi längre in än vi brukar och hittade ett riktigt drömställe, ett helt enskillt  litet ”hemman” alldeles vid en liten sjö, en liten ladugård och ett par småängar till och helt omgärdat av storskog, flera kilometer till närmsta granne och en bra bit till bebyggelse. Den som finge bo så…

Väl hemma tog jag en lur och vaknade lagom till Hasse hade maten färdig, det är jag inte direkt bortskämd med och uppskattar det mycket när det händer. Så nu känner jag mej nöjd och utvilad och redo att ta tag i veckans alla uppgifter.

Helen och Meja har varit ute på dragtävling igen och vunnit sin klass så nu är det väl på tiden att jag försöker sätta mej in i det regelverket också, dels för att kunna få ut rätta uppdateringar här på hemsidan men också för att det ska räknas in i ”striden” om Årets Fätorpshund. Vetja om dom ska ta det ett tredje år…….då får jag nog hitta på nåt speciellt som pris. Men å andra sidan vet jag flera bra fätorpare som ligger i startgropparna ;o)

Och till sist lite nyheter om Ammi – inga nyheter finns att förtälja…

Ett svar på ”Nyttig och trevlig helg”

  1. Låter som ni haft en trevlig helg! 🙂

    kul att du tänker räkna dragtävlingarna, de är ju förvisso officiella men det verkar bara vara föraren som räknas när man kör utan pulka. Som om det vore min förtjänst att det går så snabbt! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.