Tänk att få vara man!

Ja, det är inte så hemskt att vara kvinna heller för den delen, men ibland önskar jag att jag kunde skylla på männens oförmåga att hålla fler saker än en i huvudet samtidigt. Ni vet, det där faktumet att männen är skapta för att jaga och då måste focusera stenhårt på EN sak för att lyckas, medan kvinnan skulle ta hand om barn, plocka bär, samla nötter, vårda sjuka osv osv

Den här veckan är huvudet fullt av inlämningsuppgifter (tre stycken), hålla isär Bluff och Movi, hoppas på dräktig Ammi, planera kennelträff, jag tänker på Karins hundar, pappa fyller 70 år, måste hitta ett MH åt Troll och ett MT åt Bluff, besök på lördag m.m. Samtidigt måste jag hålla ordning på att allt annat blir gjort, tvätta, laga mat, baka, städa, handla, betala räkningar, allt pyssel med grabbarna och skolan, allt pyssel med hundarn osv osv. Det fanns en tid när jag hade stenkoll (och energi) till allt som skulle hinnas med och kommas ihåg, och det utan att behöva titta i kalender. Nu klarar jag inte en dag utan mina minnesanteckningar – OM jag har kommit ihåg att skriva ner det vill säga….. Förmågan försvann när jag blev med barn och under ammningen. Alla lugn-o-fina-hormonerna såg verkligen till att jag hamnade i en luddig dimma och var nöjd med att bara pula runt lite om dagarna.

Det händer fortfarande att jag skyller mitt röriga jag på ammningen. ”Åh” säger då folk förstående, för det vet ju alla att ammning minsann tär på både ork och hjärnans vakenhetsgrad. Och sen håller jag andan och hoppas att dom inte ska fortsätta med följdfrågan ”Hur gammalt är yngsta barnet” för då spricker det ohjälpligt. Han är nämligen tio år….

5 svar på ”Tänk att få vara man!”

 1. :)Jag ska inte fråga om killarnas ålder 🙂
  Man blir ju trött när man läser….jag får väl skylla på dig då att jag inte orkar det jag ska, måste, behöver och vill 😉

  Var bor Troll? Jag har en plats ledig på mitt mh.

  Kram

 2. Du är duktig du! 🙂

  Men du får väl lämna över några av alla komihåguppgifterna till de andra tre i familjen 🙂 Då blir de säkert glada! 😀

 3. Hmm, känner igen det där allför väl… Undrar bara varför kvinnan numer även ska ha ett jobb också!!! Så där var det ju väldigt mycket när människan fortfarande levde i grottor… Men nu… 😉
  Spännande om det blir några valpisar denna gång! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.