Nu är det vår!

Men det har väl inte undgått någon med tanke på det underbara påskvädret vi har haft och hur allt har blivit grönt på bara ett par dagar. Andra vårtecken är kortärmat, Hasses bondbränna, sädesärlan och gullvivor. Härligt är det!

Långfredag och påskafton tillbringade vi hos Micke, Veronica och Emma i Heby. Hasse och jag hjälpte till att fixa med vallningsarenor men jag har också hunnit med att starta upp Ammi och Bluff i vallningen. Bägge två skötte sej ypperligt och det var SÅÅÅÅÅ härligt att vara på plats i vallningshagen igen. Nu måste jag ta mej i kragen och försöka hitta en bra plats att träna på hemmikring också. Jag testade även Troll lite grann men hon har fortfarande inte förstått vitsen med får och ankorna ska hon bara jaga. Tränade dock en stund med lina på dom och fick åtminstånde tendenser till ”sug”, men väntar nog med ”riktig” träning med henne och ska träna annat med henne. I sommar har jag i alla fall ambitionerna att strukturera upp träningen så att jag satsar på vallningen med Ammi och Bluff, och på lydnad och viltspår med Movi och Troll. Har känt att jag hattat för mycket dom sista åren och då blir det ingenting av nånting… Det var det där med focus…. I övrigt var det grillning, påsklunch och trevligt umgänge. Harriet och hennes sambo kom på lördagen och om jag har tur så har hon fått lite vallningsbilder av Bluff och Ammi, för vi själva hade ju i vanlig ordning åkt ifrån kameran 🙁 Lägger i alla fall in en gammal bild på Ammi och en av hennes älskade ankor.

Söndagen hade vi en lugn ”greja hemma dag”, Hasse fixade med Lagunan som ska säljas snarast möjligt nu när vi äntligen har skaffat en Volvo 745:a igen. Lagunan har visserligen varit bra och är rena lyxbilen där allt på instrumentpanelen fungerar, men hundarna har haft det lite trångt när alla har varit med och eftersom vi planerar husvagnssemster vill vi gärna ha nåt starkare att dra med. Om nån som är intresserad av en grön Renault Laguna combi -98, besiktad och skattad i december, är det bara att höra av sej.

Igår hade vi besök av Johanna, Java och Sara, först lite fika och trevligt prat vid köksbordet och sen åkte vi och tog en skogspromenad – eller man kanske skulle säga ormsafari 😉 4 st såg vi, där vi dagen innan inte hade sett en enda. En av dom hittade Movi först, tog ett rejält tag om och tryckte ner på backen men släppte på mitt, kanske lite för höga och lite för gälla ”NEJ”. Som tur var, var det en snok…. Johanna och Sara är det för övrigt ordning med, dom har minsann kamera och vet att använda dom så här kommer lite färska bilder.

Och ha en trevlig vecka!

 

7 svar på ”Nu är det vår!”

 1. Vilka fina vårbilder på alla fina vovvar! Låter bra att strukturera upp träningen när du har så många hundar som ska ha sitt 🙂 Själv har man fullt upp med en 😉 Ses snart!

 2. Duktig JOhanna och Sara och härliga bilder 🙂 Förstår inte hur du kan glömma kameran Nina – den MÅSTE man ha med OCH använda 😉 Själv hade jag använt avtryckarfingret 1290 gånger under vårt kennelläger (som för övrigt var mycket lyckat).

  Skoj med vallning igen!

  Ska titta på datumen i aug. och hoppas jag kan få ihop det då. Skulle vara ganska skönt att vara deltager för en gångs skull 🙂

  Kramar

 3. Synd att jag blev magsjuk och inte komma och träffa/träna/arbeta med er hos Micke i lördags! Hade kännts tryggt att ha med även dig när Japp möter ankor för första gången ute från ankhuset.
  Vi ses kanske något i sommar hos Micke!
  Må gott!
  Åsa, Silva och Japp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.