Vallning

Nu har jag varit iväg med ett glatt gäng valpköpare och vänner för vallning i Heby. Tänk att det kan vara så kul att styra en hund efter en flock får eller ankor! Vi hade upplägget ”egen träning” men vi började med att gå igenom alla ”stationer” och de olika övningar man kunde göra och sen hjälpte jag dom som behövde hjälp att komma igång. Under hela helgen fanns jag naturligtvis också där om nån behövde men i och med att vi inte hade en ”kurs” fick jag möjlighet att träna mina egna hundar. Den här helgen hade jag med mej Bluff och Ammi och bägge två skötte sej förhållande vis bra med tanke på att jag knappt vallat det sista halvåret. Lite ”kul” är också att konstatera att Ammis bekymmer är att jobba ut från mej med pondus på djuren och det är precis vad hon behöver för att bli färdig med WTCH-et medan hon ÄLSKAR ankorna där hon är klar. Och tittar vi sen på Bluff så har han inga bekymmer med vare sej pondus eller avstånd men om ankor tycker han inte…. Små saker som bär sej konstigt åt….. Synd att det är så långt till Heby för vi behöver verkligen träning för det är på just ankor som Bluff ”ligger efter” med runs.

 

Helgen bjöd för övrigt på både solsken och regn, skönt att det inte var nån direkt värme men leran under skorna kunde vi klara oss utan. Trevligt umgänge mellan passen fick vi också, glad och trevlig stämning hela tiden. Framåt söndag middag var vi alla både ”mätta” på vallningen i och med att alla hade fått gott om tid att valla hur mycket som helst, både vi och hundarna var trötta och regnet gjorde oss frusna och ruggiga och vi tog snabbt till ”plan C” vilket innebar tidig hemgång. Och ärligt talat var det rätt skönt att komma iväg när man har en bra bit att köra. Men jag ser fram emot nästa gång, vi har inget planerat just nu men vi pratade om att ses bara över en dag nån gång senare i sommar. Tack Micke och Veronica för att vi fick komma och tack alla för att ni gjorde helgen så trevlig!!

Hemma hade Niklas haft sin dansuppvisning på Borgen (jag hade naturligtvis lyckats dubbelboka…) och det hade gått strålande, jag får se honom på söndag då dom ska göra en extra föreställning i Linköping. Som tur är fick jag i alla fall se generalrepetionen och kommer så småningom att få en CD på uppvisningen, men lite surt är det att inte kunna vara med….

Den här veckan har jag också fått konstaterat att jag mår bra. Har lämnat en massa blodprover och genomgått en läkarundersökning med bla EKG (det var en erfarenhet 😉 och alla provsvar var normala. Bra va!? Tror jag…. Men varför är jag då så trött för jämnan, varför känns det som om jag trampar i sirap och som om jag ska somna stående?? Att det har varit kämpigt tidigare år är bara att konstatera, med långa arbetsdagar och en massa annat både nödvändigt och onödigt, men nu har jag de senaste åren skalat bort en massa och nu tycker jag att jag har det himla bra. Gruset i ögonen trodde läkaren kunde bero på dålig syn så ett besök till optikern får det väl bli och sen är det väl bara att fortsätta att vila, motionera, äta bra och passa så att jag inte hamnar i fällan med för många måsten igen. Förr eller senare vänder det väl hoppas jag.

Avslutar med ett par bilder som Tarja (med Charlie) tog när jag vallade med Bluff. Vi hade drivit fåren längs långsidan och halva kortsidan när de bestämde sej för att i full fart springa hem igen. Man ser på bilden att Bluff inte går ut så mycket som jag skulle vilja men att släppa nån förbi finns inte i hans värd, och han släpper trycket så fort flocken har vänt åt rätt håll, så lite nöjd med honom är jag allt.

Ett svar på ”Vallning”

  1. Önskar så att jag kunnat vara med – förstår att ni haft en toppenhelg. Någon gång ska också jag prova på det här med vallning igen.
    Kramar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.