Tillbaks i fleecunderstället

Efter en intensiv period med praktik tassar jag äntligen omkring hemma med hundarna igen. Efter att ha behöv tänka på värdsliga ting som rena kläder passande för umgänge är det skönt att fnasa runt i ett svart underställ, med kaffekoppen nära till hands och gärna ett par värmeljus tända. Och inte behöver jag bry mej om hur håret ser ut heller 😉

Här har hänt en massa saker sen sista och jag gör en snabb sammanställning.

Jag har klarat första tentan på utbildningen, Redovisning 1, tre små poäng från VG men eftersom jag hade den andra feberfria dagen på ett par veckor när jag gjorde den är jag nöjd, skönt att kunna lägga bakom sej och gå vidare med nästa kurs.

Sask har haft en uppfödarkonferens i Eskilstuna där jag var med. Avel och uppfödning av aussie är naturligtvis alltid både intressant och viktigt. Kul är det dessutom att träffa en massa likasinnade kompisar och den här gången fick jag även sällskap på resan av Cari i Söderköping, annars har jag för det mesta varit ensam från den här delen av landet. En mycket trevlig och givande dag blev det.

Höstmöte på klubben (Norrköpings BK) har det också varit, första gången på den här klubben som jag var med. Det resulterade i att jag avslöjade mej genom att förklara balansräkningen/resultaträkningen eftersom inte kassören var med på mötet vilket i sin tur ledde till att jag nu är kandidat till kassörsposten till årsmötet. Nåja, det kanske dyker upp nån annan stjärna tills dess eller också får jag ta det som nyttig erfarenhet 😉

19-20 november var jag på ”storsyjunta” i Klippan i Vånga. Ett gäng härliga ”tanter” tillbringar nästan varenda vaken minut från fredag middag till söndag eftermiddag med olika textila arbeten. Vi får även maten lagad av en ”mästerkock” och behöver inte bry oss om annat än att skapa och ha trevligt. Själv fick jag äntligen ihop mina skinntofflor som legat tillskurna i 1,5 år och dessutom en massa olika lagningsgrejer som legat på hög, bla en fick en vinterjacka åt Hasse en ny dragkedja efter två år…. Att det ska behöva ta så lång tid!!

Ett misslyckat parningsförsök med Viva har vi också hunnit med. För första gången med en av mina aussisar får jag inte ”till det” 🙁 Jättetråkigt eftersom både jag och Sofia hade sett fram emot det här, och dessutom hade jag några bra valpspekulanter som blev ledsna… Nu ska jag läsa på och sen gör vi ett nytt försök nästa gång – och det är nu man funderar på att börja med kattuppfödning istället med tanke på deras korta löpperioder. Men jag har en känsla av att dom inte gör sej lika bra i bruxarbetet 😉

Hasse och jag har haft köket på bruxan var annan torsdag hela hösten, den 24 november var det sista gången och då passade vi på att ställa till med andventsmys och bjuda på hembakta pepparkakor och lussekatter, klubben stod för glögg. Det blev väldigt uppskattat – tydligen är inte folket i Norrköping bortskämda med hembakt bröd 🙂

Bluffs planerade appelldebut sköts på framtiden pga sjukdom, jag hjälpte till i köket istället. Nu satsar vi på vårsäsongen.

Sen har jag då haft tre veckors praktik i min utbildning som jag gjorde på LRF Konsult i Finspång. Jättekul, jättetrevliga människor och massor med nyttig erfarenhet, men oj så bortskämd man blir när man går hemma och pluggar på sina egna tider annars, framför allt med hundpassandet. Nu gick jag hemifrån kvart i sju varje morgon och var inte hemma förens vid ca fem på eftermiddagen. Vi löste det så att Hasse hade två hundar med sej förmiddag och sen åkte hem och bytte hundar vid middagen. Visst gick det men inte är det så vare sej jag eller hundarna vill ha det. Nästa praktikperiod är i april, förhoppningsvis har vi andra förutsättningar då.

I lördags var vi till Eskilstuna där jag hade ordnat extriörbeskrivning med Lena Stagnvik på Eskilstuna Hundcenter hos Tarja och Louise. Ännu en jättetrevlig dag, men tänk att alla trevliga  valpköpare och andra aussiekompisar ska vara bosatta så långt bort, annars kunde man ju ha det så trevligt lite oftare. Flera godkända fätorpare blev det (läs på resultat) och roligast av allt var förståss att Bluff blev godkänd och med det får sin titel KORAD 🙂 Min snygging!

Igår ,måndag, var det dags för koll av blodtrycket och nu har det faktiskt gått ner, kanske inte så mycket som är önskvärt men i alla fall tillräckligt för att jag ska få ledigt ett halvår från kontrollerna. Annars kan jag inte påstå att jag fick så mycket gjort den dagen…. förutom lite nödvändigt hemmapims förståss.

Idag ska jag försöka ta itu med resten av veckan, baka bullar till Christoffers julshow, planera veckans plugg där två utbildningsdagar onsdag och torsdag ingår, en låååång skogspromenad med hundarna har jag också tänkt mej och ikväll ska vi ett varv till staden. Allting i ett lagom tempo 😉

Sen har jag en undran, vad tycker ni om hemsidan som den är nu? Själv är jag toppennöjd med Johannas arbete, men kanske saknas nåt som ingen av oss tänker på. Jag undrar också lite om bloggens vara eller inte vara eftersom jag har ett ständigt dåligt samvete för den och funderar på om det är värt det. Vem läser och är intresserad? Dom flesta av mina kompisar får stadiga korta nyheter på fejjan, det kanske räcker, speciellt med tanke på att jag sällan får så många kommentarer här i bloggen. Är det möjligtvis så att det jag skriver mest försvinner i zyber-rymden och att jag själv har den största behållningen av det. För lite roligt tycker jag att det är att ha livet på pränt, framför allt som jag inte skriver nån annan dagbok. Men det kanske är onödigt att publicera? Vad säger ni, är det nåt ni vill ha kvar? Synpunkter mottages tacksamt!

Nu ska jag samla ihop hundarna och ge mej ut i naturen. Kram på er.

 

 

10 svar på ”Tillbaks i fleecunderstället”

 1. Oj vilket intensivt liv du har!! Konstigt att trycket kan gå ner när du håller det tempot 🙂

  Grattis till alla fina resultat!

  Jag tycker absolut att du ska blogga och däremellan inte ha dåligt samvete. Bloggandet har kommit i skymundan nu när nästan alla har fb men det är så skoj att läsa riktigt blogginlägg.

  Tycker din sida är superfin – Johanna har verkligen gjort det bra.

  Massa kramar

 2. Det är klart du ska ha kvar bloggen :). Jag tycker du ska skriva på dina villkor och så mycket du orkar, men om det bara blir en gång i månaden så det ändå roligt att läsa :D. Kram

 3. Blogga Nina! Jag tycker att det är jättsynd att allt fler bloggar försvinner. Visst mycket läggs ut på FB men där är det bara nyheter som ligger i någon dag, sedan försvinner dom i mängden. En blogg kan man lättare få en överblick i och dessutom är det oftare intressantare att läsa än en kort uppdatering på FB.
  Sen måste jag ju säga precis som du att jag använder min blogg som en slags dagbok där jag kan gå tillbaka och kika på hur jag tänkte vid det eller det träningstillfället, kanske inte jättespännande för alla andra att läsa men det får dom stå ut med 😉

 4. Jag tycker du ska fortsätta med bloggandet men ta det när du har tid. Tycker själv det är jätte kul att kolla 5 år bakåt i tiden vad man skrev då och vad som hände i ens liv. Jag läser din blogg, men är dålig på att kommentera då sånt kommer på FB istället.
  Och framtida valpspekulanter tror jag nog tycker det är väldigt intressant att kunna gå in och läsa mer om uppfödningen och allmän hundhållning i erat liv då ren fakta och siffror inte säger allt.
  Kram

 5. Jamenalltså, vi i Uppsala läser bloggen och tycker att det är trivsamt att den finns!
  Jag tror som en annan av kommentarerna att bloggen kan vara bra för valpköpare att glutta i.

 6. Hej! Jag läser och vill gärna fortsätta läsa, även om jag är lite dålig på att komentera!

  Skriv när du vill! De sak ju inte vara något måste heller 🙂

 7. Hallo!
  Jeg har fulgt med på bloggen din fra vi var hos dere på to kjempefine kurs i 2009.Håper du fortsetter med både hjemmesiden og bloggen din.Veldig interessant å følge dere. Men jeg er nok ikke flink nok til å kommentere jeg heller.
  Og så får dere ha ei riktig god jul til dere alle.
  Og hils Hasse, Christoffer og Niklas.

 8. Hej Nina!
  Jag tycker hemsidan är jättefin och saknar ingenting alls. Däremot skulle jag sakna dina blogginlägg om du skulle sluta med dem… Du är duktig på att skriva och det är roligt att läsa vad du och familjen har på gång.
  Håll skrivandet på en nivå som känns bekväm för dig och tänk inte att du är tvungen att skriva ofta. Hellre kvalitet än kvantitet vet du ;-))
  Hoppas på en fin julhelg!
  Kram / maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.